Tylko zalogowani mog± dodawaæ posty w Fall Box'ie.
^EredodDATA: 21-12-2008 02:59 to kto aktualnie jest w³a¶cicielem domeny ? ^^
~grattzDATA: 18-12-2008 18:52 ¯a³uje ze nie wiedzia³em wcze¶niej to bym kupi³.Jak zobaczy³em ze fallout.pl jest za 10 tys to mi szczena opad³a . Mog³e¶ sprzedaæ za wiêcej
^WiejskiMagikDATA: 17-12-2008 18:00 w³a¶cicielem domeny jestem ja. Sprzeda³em j± bo strona nie przynios³a mi ¿adnych zysków, nawet gry od cenegi za konkurs nie dosta³em
^EredodDATA: 17-12-2008 08:05 ouaa ;d jaki¶ ruch widzê na stroonie ;>
~grattzDATA: 15-12-2008 17:28 Wiem juz sie zorientowa³em. Ale tego nie zaprzeczysz ze domenê sprzeda³e¶.
$RoBoDATA: 15-12-2008 10:15 not ot teraz dojeba³e¶ ze az spda³em z krzes³a xD
~grattzDATA: 14-12-2008 17:22 Miejmy nadzieje ze Ty nie bedziesz uprawia³ takiego plagiatowania jak poprzednik :] Pewnie domene sprzeda³ zeby mieæ co¶ na procesy.
$RoBoDATA: 14-12-2008 09:11 Zarejestrowanych U¿ytkowników: 666 nie ma co ale ta szatañska liczba sprowadfza nieszczê¶cie ^^ strone w okresie ¶wi±t czeka przebudowa tzn. wszystko trza zrobiæ odnowa...
~grattzDATA: 13-12-2008 19:39 Domena sprzedana za 100 z³
~Strom92DATA: 11-12-2008 20:13 nom uwa¿aj prezylec± heikoptermay zaczna rzucac granatami itp... ja bym nie ryzykowal xDD
1. Zarazem najwiekszy mius gry to niezbalansowane. Jakie gdzie dlaczego? Otoz za szybko i za wiele sie uzyskuje doswiadczenia tak aby
osiagnac 20lev w grze. Kiedy osiagnolem 20lev wybralem obiezysiwta czyli perk pokazujacy mi na mapie wszyskie lokacje i sie przerazilem! halooo
Aby osiagnac 20lev na poziomie trudnosci "trudny" wystarczy odwiedzic 1/20 wszyskich lokacji!
2. Questy....Wchodzac do lokacji w ktorej jest z 20 domkow 50npc'ow z czego 20imiennych srednio mamy 2-3questy do wziecia z czego 0.1 to quest zwiazany
z fabula glowna. Duze miasto sporo sie w nim dzieje ale nikt nic ode mnie nie chche ;]
3.Liniowosc przejsc...widac to szczegolnie w okregu Washinktonskim chesz sie udac gdzies i musisz skozystac z gory ustalonego sposobu przejscia tam
czyli kanalami metra zas powieszchnia sie nie da. Wnerwiajace to bylo bo kanaly nie zadko sa zawile i dlugie. Czasem nim doszedlem gdzie chialem dojsc
odkrylem wszyskie lokacje do okola teoretycznej lini prowadzacej mie na miejsce.
3.Bronie za malo ich i sa za malo zroznicowane w sumie jest tylko 1 wybor kalasz/shotgun pozniej karabin plazmowy.
Bron biala i walka wrecz - zycze powodzenia to sadomaso + tona stimpniakow - nie wyszlo
brak ciezkiej uzyyeczmek broni 4typy broni ale bida miniautocanan autocanano wyzutnia rakiet lasercanon (autocanany to bida chyba ze stoisz w odleglosci 1m
od przeciwnika ale wtedy przeciez uzywasz shotguna + malo aminicji w porownaiu do jej zuzycia)- nie wyszlo
Sniper - nie ma opcji w grze takiej a przynajmniej uzytecznej
4. Perki sa tak malo interesujace ze 6-8 wzocilem w punkty specjal.
Questw jest tak malo w lokacjach ze nie czujesz wplywu na losy swiata. Poprostu wyszli z zalozenia ze zrobia wiecej lokacji z miesza iloscia questow niz jak zwykle to jest na odwrot.
Moje najwiksze oczekiwania bozar lub sniper nie wyszly w zamian dostalem cos pomiedzy czyli karabin plazmowy - nie wyszly 2 najfajniesze typy
Po mimo wszysko w gre sie baaardzo fajnie gra przynjamniej do osiagniecia 20 lev kiedy juz chesz ja zakonczyc.
Zakoncznie gry no coz....spodziewalem sie pdoobnego do f2 czyli bardzo rozbudowanego a dostalem takie jak jest w G3.
a reszta to plusy
Gra ma szanse gdy sie za nia wezma fani i ja przerobia.
Gothic 3 czy Falout 3 hmmmm coz moje serce zawsze zostanie przy Gothicu
Czekam na mody do f3 oraz Mafe2 i dodatek do G3.
pozdrawiam
RE: Okiem Qui - spoiler || Dodane dnia 08-11-2008 00:43
3.Liniowosc przejsc...widac to szczegolnie w okregu Washinktonskim chesz sie udac gdzies i musisz skozystac z gory ustalonego sposobu przejscia tam
czyli kanalami metra zas powieszchnia sie nie da. Wnerwiajace to bylo bo kanaly nie zadko sa zawile i dlugie. Czasem nim doszedlem gdzie chialem dojsc
odkrylem wszyskie lokacje do okola teoretycznej lini prowadzacej mie na miejsce.
Z tym siê zgodzê lecz nie do koñca mo¿na sobie u³atwiæ ¿ycie korzystaj±c z opcji szybki transport. Mamy gdzie¶ doj¶æ w nieodkryte miejsce ale przewa¿nie mamy jak±¶ inn± lokacjê kolo tej nieodkrytej bierzemy szybki transport i problem z g³owy. (no chyba ¿e nie mamy pobliskiej lokalizacji odkrytej)
Quest z tym androidem i z histori± miasta w Riviet City czy jako¶ tak mami i¶æ do tego u³amanego kawa³ka statku. ¯eby przej¶æ przez drzwi potrzeba 100 otw. zamków - bullshit jest kana³ w wodzie ale nie powiem wam gdzie poza tym mamy radar który pokazuje jak mamy i¶æ. Ja z tym nie mam najmniejszego problemu trzeba mieæ trochê rozeznania w terenie.
Bronie hmm prócz tych co mo¿na znale¼æ i kupiæ przecie¿ istnieje mo¿liwo¶æ wykonania w³asnej m.i. pakietnica lub szyszkebab, miotacz ognia itd.
A z questami siê zgodzê to pora¿ka najd³u¿szy jaki chyba jest to ta je..na ksi±¿ka w Megaton !!
Boom Headshot
RE: Okiem Qui - spoiler || Dodane dnia 10-11-2008 21:17
Ee tam ja skoñczy³em grê maj±c 14 level (ponios³a mnie fabu³a i nie mia³em ochoty robiæ niektórych questów) i nie powiem ¿eby siê zbyt szybko zdobywa³o exp, uwa¿am ¿e jest do¶c dobrze zbalansowane.
Questy nie s± z³e, fakt faktem patrz±c na level na jakim skoñczy³em grê to wielu nie ukoñczy³em, ale te które widzia³em s± ciekawe.
Co do tej liniowo¶ci w pobli¿u stolicy USA to fakt, ale bior±c po uwagê ¿e jest to teren okupowany przez super mutanty to nie jest dziwne ¿e jedynym sposobem wej¶cia tam jest metro.
Perki tak zgadzam siê, sam na pocz±tku wk³ada³em wiêkszo¶æ w system S.P.E.C.J.A.L. a pó¼niej w obs³ugê broni i ma³e rzadko w inne perki.
Polski Dubbing o tym mo¿na by d³ugo gadaæ. Klimatyczne t³umaczenie, ¶wietnie dobrani aktorzy ale niestety do¶æ czêsto s³ychaæ ró¿nice w g³o¶no¶ci nagranych kwestii, kilka razy zdarzy³o mi siê zauwa¿yæ ¿e postaæ mówi co¶ innego, a napisy pokazuj± co¶ innego. Mimo tych kilku wpadek dubbing ¶wietny.
i co¶ co mnie zabola³o najbardziej... MA£O BRONI!
3/4 gry lata³em z AK i Strzelb±, rzadko karabin my¶liwski a pó¼niej od razu karabin plazmowy.
Fabu³a miodna, koñcówka nie odstaje aczkolwiek liczy³em na co¶ co mnie roz³o¿y na ³opatki jak "spotkanie" w bazie enklawy.
RE: Okiem Qui - spoiler || Dodane dnia 11-11-2008 16:03
Zacznê od questów. Jest ich ma³o, je¶li porównywaæ z Oblivionem, a co dopiero z Morrowindem. Jednak wielkim plusem jest to, ¿e s± ciekawe. Ka¿dy quest, który przeszed³em mi siê podoba³. Skoñczy³em grê na PRAWIE 20 poziomie, brakowa³o mi mo¿e z 200 PD do 20 poz. No, ale có¿. Faktycznie szybko siê zdobywa do¶wiadczenie. A przez poziomy 15-19, to nawet nie zauwa¿y³em kiedy mi to przelecia³o przed nosem.
Perki, przyznaje, ¿e nie wiem co to jest. Ale domy¶lam siê, ¿e chodzi o punkty umiejêtno¶ci dodawane do np. Broni bia³ej, albo Skradania. Albo s± to atuty (np. Rewolwerowiec, Kobieciarz).
Co do broni... faktycznie nie jest tego za du¿o. Ogólnie rzecz bior±c jest sporo rzeczy, którymi mo¿na zadawaæ obra¿enia. Jednak takich "praktycznych" jest mniej. Ja natomiast przez 3/4 gry chodzi³em na zmianê ze Strzelba bojow± i Ka³aszem. Dopiero pod koniec (ale to ju¿ samiutki koniec) zacz±³em robiæ u¿ytek z Grubasa i Lasera Gatlinga (czy jako¶ tak).
RE: Okiem Qui - spoiler || Dodane dnia 12-11-2008 17:19
Sorki za ma³y Offtop
PERKI czyli tak jak napsia³e¶ "rewolwerowiec" itp
¿eby nie by³o maxymalnego offtopu to dodam ¿e faktycznie questy s± mega ciekawe, do tego stopnia ¿e wczyta³em sobie save z ostatniej misji i zamiast szturmu na wiadomo co (unikam spojlera) wole podró¿owaæ po ¶wiecie.